Είναι φυσιολογικές οι έντονες σεξουαλικές φαντασιώσεις;

Αναζήτηση

Είναι φυσιολογικές οι έντονες σεξουαλικές φαντασιώσεις;


Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι χωρίς αμφιβολία το πιο κοινό είδος της σεξουαλικής εμπειρίας και αποτελούν μέρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ψυχολογικού τοπίου των ανδρών και γυναικών.

Είναι εντελώς ιδιωτικές και ασφαλείς και μπορούν πραγματικά να είναι θετικές.

Οι φαντασιώσεις είναι ένας τρόπος να αφήσετε τα σεξουαλικά σας συναισθήματα στην άκρη για λίγο, δοκιμάζοντας νέα πράγματα και καταστάσεις χωρίς να ανησυχείτε.

Η φαντασία επιτρέπει σε κάποιον να παίζει ρόλους, ξεφεύγοντας προσωρινά από την πραγματική ζωή, ανακουφίζοντας εσωτερικές πιέσεις ή πιο συχνά (σε πάνω από το 70% των ανδρών και των γυναικών), εντείνοντας τη σεξουαλική διέγερση κατά τη διάρκεια του αυνανισμού ή κάνοντας έρωτα.

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις μπορούν απλά να έρθουν στο μυαλό ενός ατόμου αυθόρμητα ή μπορεί να είναι προσεκτικά και περίτεχνα οργανωμένες.

Πολλοί άνδρες και γυναίκες αναφέρουν ασυνήθιστες σεξουαλικές φαντασιώσεις που δεν θα έκαναν ποτέ επειδή φαίνεται επικίνδυνες, παράνομες ή εκτός των ηθικών τους αξιών.

Ορισμένοι ανησυχούν ότι αυτές οι ανησυχητικές ονειροπολήσεις μπορεί να δράσουν πάνω τους αρνητικά ή ότι μπορεί να οδηγήσουν σε ψυχική ασθένεια. Στη συνέχεια η φαντασία τους γίνεται πηγή ενοχής, άγχους ή φόβου.

Όταν μια φαντασίωση εισβάλλει στην πραγματική ζωή σε σημείο που να παρεμβαίνει με τις προσωπικές σχέσεις, τη σεξουαλική λειτουργία (ένα άτομο δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα πραγματικό σύντροφο) τη δουλειά ή όταν ένα άτομο γίνεται τόσο παθιασμένο με αυτό που αισθάνεται υποχρεωμένο να ενεργεί με αυτό τον τρόπο, τότε αναγνωρίζεται πρόβλημα.

Μπορεί να αισθάνεστε λιγότερο ανήσυχοι αν οι φαντασιώσεις σας ταιριάζουν με την μη παρεμβατική, μη-καταναγκαστική κατηγορία. Αν πάλι όχι, μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν σύμβουλο σεξ για να αποκαλύψετε τις πηγές των φαντασιώσεων σας. Οι ειδικοί σύμβουλοι έχουν υποστεί ειδική εκπαίδευση στη θεραπεία προβλημάτων που σχετίζονται με το σεξ και την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

http://www.selfhelpmagazine.com/article/sexual-fantasies