Αντιμετωπίστε τη χαμηλή σεξουαλική επιθυμία

Αναζήτηση

Αντιμετωπίστε τη χαμηλή σεξουαλική επιθυμία

Είναι πολύ οι παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν σε χαμηλή σεξουαλική ορμή, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να ζήσετε μια ζωή χωρίς λίμπιντο. Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω μερικές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα χαμηλής σεξουαλικής διάθεσης.

Δοκιμάστε κάτι καινούργιο. Όσο και να σας αρέσει ένα συγκεκριμένο εστιατόριο, οι πιθανότητες να απολαμβάνετε κάθε γεύμα εκεί είναι ελάχιστες. Το ίδιο ισχύει και για το σεξ. Δεν έχει σημασία πόσο πολύ σας αρέσει. Αν δεν το αναμίξετε και δεν δοκιμάσετε κάτι νέο , αυτό μπορεί να καταστεί βαρετό ή κοινότυπο, και η επιθυμία σας για αυτό να περιοριστεί. Κρατήστε αυτή την αναλογία στο μυαλό σας όσον αφορά τη σεξουαλική σας ζωή. Τι μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε κάποια πράγματα; Υπάρχουν πολλά είδη τρόπων για να κάνετε αλλαγές. Αντιμετωπίστε το σαν προτεραιότητα.

Απελευθερωθείτε από το άγχος και την ένταση. Το άγχος είναι ένας μεγάλος δολοφόνος της σεξουαλικής ορμής. Αν θέλετε να βελτιώσετε την σεξουαλική ορμή σας, είναι σημαντικό να βρείτε εποικοδομητικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από το άγχος που συσσωρεύεται στο σώμα σας και σας αποσπά την προσοχή. Η άσκηση είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να απελευθερώσετε το στρες.  Εφαρμόστε ένα τακτικό πρόγραμμα άσκησης στην καθημερινότητα σας. Συχνά, προσθέτοντας λίγη διασκέδαση στη ζωή σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το στρες και να αυξήσει την ερωτική σας διάθεση. Προσπαθήστε να αποκτήσετε ένα χόμπι ή να αφιερώσετε λίγο χρόνο κάθε μέρα σε κάτι που μπορεί να σας ευχαριστεί. Η υγιεινή διατροφή και η ξεκούραση είναι επίσης βασικά στοιχεία για τη μείωση και την αποδέσμευση του στρες και της έντασης.

Ελέγξτε αν η μείωση της λίμπιντο σας οφείλεται σε φυσιολογικούς παράγοντες. Μερικές φορές όταν δεν υπάρχει σεξουαλική ορμή μπορεί να οφείλετε σε ορμονικές διαταραχές, ή άλλα σωματικά προβλήματα. Συζητήστε το με το γιατρό σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την αιτία και να την αντιμετωπίστε με κάποια ιατρική συνταγή ή άλλη μορφή θεραπείας. Καθώς μεγαλώνουμε η σεξουαλική ορμή επιβραδύνετε φυσικά, αλλά οποιαδήποτε ακραία ή απροσδόκητη αλλαγή στη σεξουαλική διάθεση μπορεί να είναι σύμπτωμα ενός πιο σοβαρού προβλήματος.

Η υγιής σεξουαλική ορμή είναι σημαντικό μέρος μιας ερωτικής σχέσης. Όταν ζευγάρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα της σχέσης τους, συχνά βρίσκουν και άλλα προβλήματα που αρχίζουν να μεγαλώνουν. Εάν ο σύντροφός σας δεν θέλει να κάνει σεξ, συχνά κατηγορείτε τον εαυτό σας και αμφισβητείτε κατά πόσο ή όχι σας βρίσκει ελκυστικό/ή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανασφάλειες και άλλα προβλήματα σχέσεων. Έτσι, μην αγνοήσετε τη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας, προσπαθήστε να κάνετε ότι μπορείτε για να έχετε μια υγιή λίμπιντο.

http://www.improvingyourworld.com/relationships/no_sex_drive_006295.html