Εθισμός στο πληρωμένο σεξ

Αναζήτηση

Εθισμός στο πληρωμένο σεξ


Ο σεξουαλικός εθισμός με τη μορφή του πληρωμένου σεξ, μπορεί να έχει μεγαλύτερη αρνητική επίδραση στη ζωή ενός ατόμου από ότι κάποιες άλλες συμπεριφορές εξάρτησης από το σεξ. Όχι μόνο μπορεί να αποτελέσει εξάρτηση σε λανθασμένες σχέσεις, αλλά μπορεί να προκαλέσει οικονομικά, νομικά προβλήματα καθώς και προβλήματα υγείας.

Το πληρωμένο σεξ μπορεί να έχει πολλές μορφές, από το συνηθισμένο τηλεφωνικό σεξ ερωτικών γραμμών μέχρι την πορνεία, αποτελώντας όλες οι μορφές του σεξουαλικό εθισμό. 

Το τηλεφωνικό σεξ είναι ο πιο εύκολος τρόπος πρόσβασης στο πληρωμένο σεξ, αλλά επειδή οι κλήσεις χρεώνονται ανά λεπτό, μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο οικονομικό βάρος στο άτομο που έχει εθιστεί και το αποζητά. Προσφέρει ένα βαθμό οικειότητας, ψεύτικης/λανθασμένης οικειότητας σε σχέση με την πορνογραφία αλλά επιτρέπει και κάποια αποστασιοποίηση, καθιστώντας το μια ελκυστική επιλογή για έναν εθισμένο που ψάχνει για ένα ελάχιστο βαθμό οικειότητας αλλά έχει συστολές ή δεν κατέχει τις κοινωνικές δεξιότητες ώστε να αναζητήσει το σεξ με διαφορετικό τρόπο.

Οι διάφορες τηλεφωνικές υπηρεσίες προσφέρουν διαφορετικές επιλογές και τα άτομα τα οποία απασχολούνται σε αυτές είναι συνήθως εκπαιδευμένα να παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες στους ανθρώπους που τους καλούν. Οι συνομιλίες μπορεί να περιλαμβάνουν χρήση ερωτικής γλώσσας, περιγραφή σεξουαλικών πράξεων, κ.α. που μπορεί να περιστρέφονται γύρω από ταμπού ή άλλες πράξεις που ο καλών δεν έχει πρόσβαση στην πραγματική ζωή. Οι καλούντες συχνά αυνανίζονται κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ή λίγο μετά.

Κάποιος που χρησιμοποιεί το τηλεφωνικό σεξ για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα ή να καλύψει την ανάγκη του, μπορεί να βρεθεί γρήγορα με ένα μεγάλο χρέος στην πιστωτική του κάρτα ή με ένα υπέρογκο τηλεφωνικό λογαριασμό. Αν το άτομο πάσχει από πραγματικό εθισμό, το αρχικό "σοκ" μπορεί να μην είναι αρκετά μεγάλο για να το σταματήσει και στην πραγματικότητα μπορεί να κλιμακώσει τον εθισμό μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το χρέος στην πιστωτική του κάρτα ή το λογαριασμό του τηλεφώνου του. Αυτό οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο, με την οικονομική πίεση να ωθεί τον σεξουαλικά εθισμένο βαθύτερα στην συγκεκριμένη συμπεριφορά ή να το αναγκάζει να αναζητήσει άλλες διεξόδους για αυτό. Η καταφυγή σε εγκληματικές συμπεριφορές για να πληρώσει για τηλεφωνικό σεξ είναι μια από αυτές.

Λόγω του επιπέδου της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης που συμβαίνει, ένα εθισμένο πρόσωπο μπορεί να αναπτύξει μια μη ρεαλιστική αίσθηση του τι συνεπάγεται μια πραγματική σχέση. Αν η συγκεκριμένη συμπεριφορά συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αποτρέπει το άτομο να συνάψει μια αληθινή σχέση ή να σαμποτάρει μια ήδη υπάρχουσα. Ο εθισμένος στο τηλεφωνικό σεξ φτάνει στο σημείο να θεωρεί αυτές τις "σχέσεις" ως πραγματικές.

Εκτός από το τηλεφωνικό σεξ, ένας σεξουαλικά εθισμένος μπορεί να χρησιμοποιεί ιστοσελίδες που περιέχουν ανάλογο περιεχόμενο επί πληρωμή. Υπάρχει μια πληθώρα δωρεάν πορνογραφίας στο διαδίκτυο, όμως ένας εθισμένος στο σεξ βασίζεται στις ιστοσελίδες που λειτουργούν ως επιχειρήσεις σαν τις λιγότερο δαπανηρές εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με το τηλεφωνικό σεξ ή την πορνεία.

Όπως το τηλεφωνικό σεξ, η πορνεία θέτει ένα ζήτημα κόστους όπως έχουμε προαναφέρει.  Εκτός από τις οικονομικές επιπτώσεις όμως η πορνεία παρουσιάζει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του εξαρτημένου εκ των οποίων περιλαμβάνονται τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η πορνεία είναι επίσης παράνομη στα περισσότερα μέρη και συνήθως περιβάλλεται και από άλλες παράνομες δραστηριότητες. Το άτομο που είναι εθισμένο και βλέπει ιερόδουλες σε τακτική βάση, εκθέτει επίσης τον εαυτό του σε νομικές συνέπειες που μπορεί να βλάψουν τη φήμη του ή το γάμο του, την οικογένεια του, τις σχέσεις του ή τη δουλειά του.

Ένας εξαρτημένος του σεξ που χρησιμοποιεί την πορνεία αναζητά ένα επίπεδο οικειότητας που δεν έχει βρει στις άλλες μορφές σεξουαλικής απελευθέρωσης που έχει στη διάθεσή του. Ενώ η σεξουαλική πράξη μπορεί να προσομοιώσει τα οικεία μέρη μιας πραγματικής σχέσης, οδηγεί τον εθισμένο σε μια λανθασμένη κατανόηση της ουσιαστικής ρομαντικής ερωτικής πράξης και όπως και στο τηλεφωνικό σεξ, μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη δημιουργία μιας αληθινής σχέσης ή να καταστρέψει μια υπάρχουσα.

Η πορνεία και σε ένα μικρότερο βαθμό το τηλεφωνικό σεξ, δημιουργούν επίσης μια λανθασμένη δυναμική που προσθέτει στη διαστρέβλωση της ιδέας πως θα πρέπει να είναι μια σχέση.  Η ιερόδουλη προσφέρει πληρωμένες υπηρεσίες και εκτελεί τις σεξουαλικές πράξεις εκείνες που ο πελάτης δεν θα μπορούσε να πράξει αλλιώς με κάποια άλλη παρτενέρ χωρίς χρήματα.

Η ιερόδουλη μοιάζει περισσότερο με μια υπάλληλο και όχι με μια ερωτική σύντροφο. Αυτό μπορεί να γίνει μέρος της έλξης για το άτομο με αυτόν τον εθισμό και μπορεί να το οδηγήσει να μεταφέρει αυτή την νοοτροπία και σε μια πραγματική σχέση σε μια προσπάθεια να ανταλλάσει χάρες, δώρα ή στοργή για σεξ.

http://ezinearticles.com/?Understanding-Addiction-to-Paid-Sex&id=7383723