Η αυξημένη πρόσληψη αλατιού συνδέεται με υψηλή αρτηριακή πίεση και στα παιδιά
25/09/12
Στις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες, και ιδιαίτερα στις Η.Π.Α, τα παιδιά καταναλώνουν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα περίπου την ίδιου ποσότητα αλατιού με...
|
Τα προϊόντα χαμηλών λιπαρών είναι εξίσου υψηλά σε θερμίδες
24/09/12
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία ερευνών καταναλωτικών προϊόντων Which? έδειξε ότι αρκετά τρόφιμα που χαρακτηρίζονται ως "light" και χαμηλής περιεκτικότητας σε...
|
Καρκινογενέσεις σε πειραματόζωα που τράφηκαν με μεταλλαγμένα
24/09/12
Μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, κατά την οποία για πρώτη φορά πειραματόζωα (αρουραίοι) διατρέφονταν για πολύ καιρό με γενετικά τροποποιημένα...
|
Διατροφή κατά της ακμής
23/09/12
Η ακμή είναι ένα δερματολογικό νόσημα, το οποίο μέχρι πριν από λίγα χρόνια ταλαιπωρούσε κυρίως τους εφήβους, αλλά τελευταία έχει φτάσει να απασχολεί...
|
Γιατί δε μπορούμε να αντισταθούμε στα γλυκά;
21/09/12
Ένα τμήμα του εγκεφάλου που συνήθως σχετίζεται με την κινητικότητα μπορεί επίσης να ελέγχει τις αντιδράσεις μας στην ανταμοιβή, σύμφωνα...
|