Σωστή διατροφή μετά την άθληση

Σωστή διατροφή μετά την άθληση

Τελειώσατε την άσκηση στο γυμναστήριο, το τρέξιμο, το ποδήλατο και δεν βλέπετε την ώρα να πάτε το σπίτι γιατί πεινάτε; Το σώμα σας έπειτα από την άσκηση έχει καταπονηθεί, είναι αφυδατωμένο, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα έχουν μειωθεί και γιαυτό η ενέργειά σας έχει εξαντληθεί.


Για να ξεκινήσετε τον σωστό αναβολισμό γρήγορα και να επιστρέψει το σώμα σας στα φυσιολογικά του επίπεδα, σας προτείνουμε τα 4 καλύτερα γεύματασνακ τα οποία μπορείτε να λάβετε έπειτα από την άσκηση:


ΜΠΑΝΑΝΑ Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, μερικοί από τους οποίους είναι η σακχαρόζη, η φρουκτόζη και η γλυκόζη. Πρόκειται για απλούς υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται γρήγορα από τον οργανισμό και προσφέρουν ενέργεια άμεσα και συνεπώς, αύξηση του σακχάρου στο αίμα μας. Η μπανάνα περιέχει κάλιο, το οποίο είναι ένας ηλεκτρολύτης που παίζει ρόλο στη σύνθεση των πρωτεϊνών, στη διατήρηση και στην ανάπτυξη του μυϊκού ιστού. Επίσης, ρυθμίζει νευρικά ερεθίσματα για τη σύσπαση των μυών και βοηθά στην απομάκρυνση του νατρίου. Τέλος, η μπανάνα περιέχει και πολλές άλλες βιταμίνες.


ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΜΕΛΙ Οι μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση αποβουτυρωμένου γάλακτος μετά την άσκηση, μπορεί να προωθήσει την αποκατάσταση και την αντικατάσταση των υγρών του σώματος καλύτερα από το νερό και επίσης αποκαθιστά τη μυϊκή μάζα, λόγω των πρωτεϊνών που περιέχει. Συνδυάζοντάς το, μάλιστα, με μπάρες δημητριακών με μέλι, λαμβάνουμε το ποσό των υδατανθράκων που χρειαζόμαστε, αλλά και ερεθίζουμε το σάκχαρο στο αίμα, δύο πράγματα που τα χρειάζεται ο οργανισμός μετά την άσκηση.


ΡΥΖΟΓΑΛΟ Το ρυζόγαλο περιέχει πολύ καλή ποσότητα σε υδατάνθρακες και αναλογία πρωτεϊνών. Επίσης, περιέχει ρύζι και ζάχαρη, τα οποία είναι τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη για αύξηση της τιμής της γλυκόζης στον οργανισμνό. Κάτι άλλο που συμβαίνει με αυτό το συνδυασμό είναι ότι το γάλα και το ρύζι είναι συμπληρωματικά τρόφιμα. Λαμβάνοντάς τα συνδυαστικά, παρέχουμε στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, δημιουργώντας έτσι μια πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.


ΑΠΑΧΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ Είναι ένα πλήρες σνακ με πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ζάχαρη και φρουκτόζη. Πρόκειται για ένα γεύμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε αθλούμενου που επιθυμεί μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή