Αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής σας με περισσότερο σεξ

Αναζήτηση

Αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής σας με περισσότερο σεξ

Το προσδόκιμο ζωή σας μπορεί να αυξηθεί κάνοντας περισσότερο σεξ. Στην πραγματικότητα, σε μία μελέτη, οι άνδρες με υψηλή συχνότητα οργασμών παρουσίασαν 50% μείωση της θνησιμότητας. Αυτό είναι μια καλή είδηση, ειδικά επειδή τα θέματα γύρω από το σεξ και τη γήρανση αρχίζουν να λαμβάνονται όλο και πιο σοβαρά από την ιατρική κοινότητα.

Γιατί το σεξ συνδέεται με το προσδόκιμο ζωής είναι κάτι που παραμένει μυστήριο. Φυσικά, θα μπορούσε να είναι ότι οι υγιείς άνθρωποι είναι πιο πιθανό να έχουν περισσότερο σεξ και ότι τα δείγματα ερευνών που συνδέουν το σεξ με το προσδόκιμο ζωής αντανακλούν αυτό, αλλά ίσως είναι κάτι περισσότερο από αυτό.

Οι καλές και θετικές σχέσεις συνδέονται με υψηλότερο προσδόκιμο ζωής και το σεξ αποτελεί μέρος μιας καλής και θετικής σχέσης. Φυσικά, υπάρχει και άμεσο όφελος για την υγεία, καθώς το σεξ ενεργοποιεί όλα τα είδη των ενδορφινών και ορμονών στο σώμα. Ίσως αυτά βοηθούν για μια υγιή γήρανση και αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Μα ποιος όμως νοιάζεται πραγματικά για το λόγο; Το απλό γεγονός είναι ότι περισσότερο σεξ στη ζωή μας, κάνει καλό στην υγεία!

 

Πηγή: http://longevity.about.com/od/liveto100/ss/life-expectancy_5.htm