Μύθοι για τις γυναίκες και τις ασκήσεις ενδυνάμωσης

Αναζήτηση

Μύθοι για τις γυναίκες και τις ασκήσεις ενδυνάμωσης

Οι γυναίκες δεν μπορούν να δυναμώσουν.

Δεν είναι αλήθεια. Οι γυναίκες έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν το μυϊκό τους σύστημα με την εκγύμναση, ιδιαίτερα το ανώτερο μέρος του σώματος τους. Στην πραγματικότητα, η μέση γυναίκα αποκτά δύναμη με ένα ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό από ότι ο μέσος άντρας.

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης αφαιρούν την θηλυκότητα στις γυναίκες.

Ευτυχώς, η μεγάλη ποικιλία από τα πιθανά οφέλη μιας σχετικής προπόνησης (λειτουργικά, σωματικά, ψυχικά) είναι εξίσου κατάλληλα και για τις γυναίκες όσο είναι και για τους άνδρες. Οι σφιχτοί και καλοσχηματισμένοι μύες δεν αφαιρούν την θηλυκότητα μιας γυναίκας.

Η άρση βαρών θα προκαλέσει τις γυναίκες να αναπτύξουν σχετικά μεγάλους μυς.

Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες δεν έχουν το γενετικό δυναμικό για την ανάπτυξη μεγάλων μυών, διότι, εκτός σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, δεν έχουν αρκετή τεστοστερόνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας.

Η προπόνηση ενδυνάμωσης θα κάνει μια γυναίκα μυώδη.

Αυτός είναι ένας όρος που υποδηλώνει έλλειψη ευελιξίας. Όχι μόνο η κατάλληλη προπόνηση δεν θα κάνει μια γυναίκα λιγότερο ευέλικτη,  αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, θα την κάνει ακόμα πιο ευέλικτη.

Οι μύες της γυναίκας θα μετατραπούν σε λίπος όταν εκείνη σταματήσει την άσκηση.

Οι μύες δεν μπορούν να μετατραπούν σε λίπος. Δεν έχουν την φυσιολογική ικανότητα να αλλάζουν από τον ένα τύπο ιστού στο άλλο. Αν μια γυναίκα δεν χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο μυ, τότε ο μυς απλά θα ατροφήσει.

Μια γυναίκα μπορεί να πάρει συμπληρώματα πρωτεϊνών για την ενίσχυση της σωματικής της διάπλασης.

Μια γυναίκα δεν μπορεί να ενισχύσει το σώμα της με τη χρήση συμπληρωμάτων πρωτεΐνης, επειδή το σώμα της δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την επιπλέον πρωτεΐνη. Η υπερβολική ποσότητα πρωτεΐνης δεν χρησιμοποιείται για την κατασκευή του μυϊκού ιστού. Μάλλον, αυτό μετατρέπεται σε λίπος και αποθηκεύεται στο σώμα.

Οι αυστηρές ασκήσεις ενδυνάμωσης μπορούν να βοηθήσουν μια γυναίκα να διώξει το περιττό λίπος από το σώμα της.

Έρευνες δείχνουν ότι, αν και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης μπορούν να γυμνάσουν και να τονώσουν τους μυς, δεν καίνε το λίπος.

Η προπόνηση ενδυνάμωσης αυξάνει την ανάγκη μιας γυναίκας για βιταμίνες.

Οι ανάγκες για πρόληψη βιταμινών μιας σωματικά δραστήριας γυναίκας, γενικά δεν είναι μεγαλύτερες από εκείνες που έχει μια γυναίκα που κάνει καθιστική ζωή. Επειδή οι βιταμίνες δεν συνεισφέρουν σημαντικά στη δομή του σώματος μιας γυναίκας και δεν παρέχουν μια άμεση πηγή ενέργειας, μια γυναίκα που ασχολείται με την ενδυνάμωση του σώματος της δεν λαμβάνει κανένα όφελος από τη λήψη υπερβολικής δόσης συμπληρωμάτων βιταμινών. Τρώγοντας μια ποικιλία από υγιεινά τρόφιμα εξασφαλίζει μια επαρκή πρόσληψη βιταμινών.

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι για τις νέες γυναίκες.

Ποτέ δεν είναι αργά για μια γυναίκα να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής της από την βελτίωση του επιπέδου της μυϊκής εκγύμνασης. Οι σωστές ασκήσεις ενδυνάμωσης προσφέρουν πολλά οφέλη για τις γυναίκες όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης.

http://www.fitness.com/articles/1352/myths_about_women_and_strength_training.php