Τι είναι ομορφιά;

Αναζήτηση

Τι είναι ομορφιά;


Δεν είναι εύκολο να δοθεί μια τελική απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Για την ακρίβεια, η έννοια της ομορφιάς, διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ποιος είναι όμως ο πραγματικός ορισμός της ομορφιάς;

Ομορφιά είναι το χαρακτηριστικό εκείνο ενός ανθρώπου, ενός μέρους, ενός αντικειμένου ή μιας ιδέας που παρέχει μια αντιληπτική εμπειρία ευχαρίστησης, σημασίας ή ικανοποίησης. Ομορφιά είναι ο συνδυασμός όλων των προτερημάτων ενός ατόμου που προσφέρουν ικανοποίηση στις αισθήσεις και ευχαριστούν το μυαλό. Από αρχαιοτάτων χρόνων, η ομορφιά υπήρξε κυρίαρχο θέμα στη δυτική τέχνη, βάση με την οποία η ιδανική ομορφιά είναι το πρόσωπο που εκτιμάται ή κατέχει μια πλειάδα χαρακτηριστικών που αγγίζει την ομορφιά όπως την αναγνωρίζει μια συγκεκριμένη κουλτούρα.


Χαρακτηρισμός Ομορφιάς

Ο χαρακτηρισμός ενός ατόμου ως όμορφο, βασίζεται συχνά στον συνδυασμό της εσωτερικής ομορφιάς, η οποία περιλαμβάνει ψυχολογικούς παράγοντες όπως η προσωπικότητα, η ευφυΐα, η χάρη, η γοητεία και η κομψότητα, και της εξωτερικής ομορφιάς, η οποία περιλαμβάνει τους φυσικούς παράγοντες όπως είναι η υγεία, η νιότη, η συμμετρία και η υφή της επιδερμίδας. Βασιζόμενοι σε αυτά, μερικοί επικεντρώνονται στην εξωτερική εμφάνιση των ανθρώπων. Σε αντίθεση, κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως ομορφιά είναι η καθαρότητα της καρδιάς. Από ότι φαίνεται, το τι θεωρούμε όμορφο, αντανακλά την προσωπικότητα και τη μοναδικότητα μας.  Παρόλα αυτά, ενώ υπάρχει το γνωστό ρητό πως η ομορφιά βρίσκεται στη ματιά του καθενός από εμάς, οι άνθρωποι βγάζουν κοινά συμπεράσματα σχετικά με το τι είναι ομορφιά. Είναι γενικά αποδεκτό πως υπάρχουν κοινές οπτικές για τον ορισμό της ομορφιάς, οι οποίες καθορίζονται από την κοινωνία σαν μια μορφή επιβίωσης του “ισχυρότερου”.


Ο αντρικός ορισμός της ομορφιάς

Ως ένα βαθμό, οι άντρες θα πρέπει να είναι οι καταλληλότεροι στο να δώσουν απάντηση στο ερώτημα τι είναι ομορφιά.

Ίσως έχετε ως δεδομένο, ότι η εξωτερική εμφάνιση κατατάσσεται ως νούμερο ένα στα στοιχεία της ομορφιάς ενός ατόμου, στα μάτια των άντρων. Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Σε πρόσφατη έρευνα με τίτλο “Τι είναι τελικά η ομορφιά;”, οι άντρες που ερωτήθηκαν για την προσωπική τους άποψη πάνω στη γυναικεία ομορφιά, αναφέρθηκαν στην ευτυχία και την υγεία παρά σε συγκεκριμένα φυσικά χαρακτηριστικά. 


Τα προτερήματα της φυσικής ομορφιάς

Η φυσική ομορφιά παίζει σημαντικό ρόλο στους ανθρώπους στην σημερινή κοινωνία. Κανείς δεν θα αρνηθεί την ομορφιά για να προκαλέσει καλή εντύπωση στους ανθρώπους γύρω του. Μερικοί είναι τυχεροί έχοντας γεννηθεί όμορφοι, ενώ άλλοι κάνουν χρήση καλλυντικών και ακολουθούν συμβουλές ομορφιάς. Ο Ρωμαίος δραματουργός Plautus είχε γράψει πως “ η γυναίκα χωρίς μακιγιάζ είναι σαν φαγητό χωρίς αλάτι”. Το μακιγιάζ θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να βοηθά στο να φαίνονται οι γυναίκες όμορφες και να αισθάνονται καλύτερα. Τα κατάλληλα και απαραίτητα καλλυντικά δημιουργούν ένα λαμπερό αποτέλεσμα, προσθέτοντας ομορφιά στα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου.  Η καλυτέρευση της εμφάνισης αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Σαν αποτέλεσμα, οι άνθρωποι που δεν είναι ευχαριστημένοι με την εμφάνιση τους ή εκείνοι που ακολουθούν τις τάσεις της μόδας, χρησιμοποιούν ακριβά καλλυντικά ή μπαίνουν στην διαδικασία χειρουργικών επεμβάσεων για να αποκτήσουν την περίφημη “αποδεκτή” ομορφιά.

http://beauty101.org/