Μαύροι κύκλοι-Αιτίες και αντιμετώπιση

Αναζήτηση

Μαύροι κύκλοι-Αιτίες και αντιμετώπιση


Η περιοχή των ματιών είναι μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του δέρματος μας. Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα όσον αφορά την εικόνα του προσώπου μας.

Γνωρίζετε ποιες είναι οι κυριότερες αιτίες εμφάνισης τους;

Η κληρονομικότητα είναι σαφώς ένας μεγάλος παράγοντας για τον τύπο του δέρματος μας και είναι κάτι που δυστυχώς δεν το επιλέγουμε. Συνάμα η ανατομική διάπλαση των βλεφάρων του κάθε ατόμου είναι και αυτό μια από τις αιτίες εμφάνισης του προβλήματος.

Μια άλλη αιτία είναι η κατακράτηση υγρών που έχει ως αποτέλεσμα το πρήξιμο των ματιών δημιουργώντας σακούλες κάτω από τα μάτια, αφού επηρεάζει σημαντικά το κυκλοφορικό μας σύστημα.

 Οι μαύροι κύκλοι μπορούν να εμφανιστούν και από την έλλειψη κατανάλωσης κάποιων βιταμινών, όπως της A, B, C και K, καθώς και πρωτεϊνών και σιδήρου. Γι’αυτό η διατροφή παίζει επίσης πρωτεύοντα ρόλο και σε αυτό το πρόβλημα ομορφιάς.

Η έλλειψη ύπνου, η κούραση, το κάπνισμα, η απότομη αυξομείωση βάρους, η αφυδάτωση και γενικά η ταλαιπωρία του δέρματος μας αποτελούν εξίσου μερικές από τις αιτίες εμφάνισης μαύρων κύκλων.

 Τέλος στις αιτίες του προβλήματος θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και την συμφόρηση της περιοχής γύρω από την μύτη λόγω κάποιου προβλήματος υγείας όπως αλλεργία, ιγμορίτιδα ακόμα και ενός απλού κρυολογήματος καθώς μειώνουν τη ροή των αγγείων κάτω από τα μάτια.

Για την αντιμετώπιση λοιπόν των μαύρων κύκλων θα πρέπει να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με τις βιταμίνες που αναφέρθηκαν παραπάνω, να πίνουμε άφθονο νερό, νε μειώσουμε την χρήση αλατιού στο φαγητό μας για να αποφύγουμε την κατακράτηση υγρών και να περιορίσουμε τυχών καταχρήσεις όπως την κατανάλωση ποτού και τσιγάρου.

Οκτώ ώρες ύπνου την ημέρα είναι αρκετές για να βοηθήσουμε στην ξεκούραση των ματιών μας αλλά και την μείωση του προβλήματος.

Επίσης οι ενυδατικές κρέμες ματιών βοηθούν στην υγεία των αγγείων κάτω από τα μάτια μας, μειώνοντας το πρήξιμο και τη δυσχρωμία.

Πηγή : http://www.antigiransi.com/beauty3.html