Συνθήκες εργασίας και εγκυμοσύνη: Τι θα πρέπει να προσέξετε

Αναζήτηση

Συνθήκες εργασίας και εγκυμοσύνη: Τι θα πρέπει να προσέξετε

Εάν εργάζεστε σε ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας που περιλαμβάνουν την ύπαρξη χημικών, μόλυβδου ή χρησιμοποίησης ακτίνων-Χ ή σε μία δουλειά που απαιτεί να σηκώνετε βαριά και πολλά αντικείμενα, μπορεί να ρισκάρετε τόσο την δική σας υγεία όσο και του μωρού σας.
Εάν υπάρχει στις συνθήκες εργασίας σας ένα γνωστό και αναγνωρισμένο ρίσκο, μπορεί να είναι παράνομο να συνεχίσετε να δουλεύετε στη συγκεκριμένη εργασία.
Αρκετές γυναίκες ανησυχούν έντονα σχετικά με μελέτες που δείχνουν την επίδραση των οθονών υπολογιστή στην πορεία της εγκυμοσύνης τους. Οι πλέον πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι δεν υπάρχει αποδεδειγμένος κίνδυνος που να «πηγάζει» από τις οπτικές μονάδες απεικόνισης των υπολογιστών.
Ανταπεξερχόμενες στην εργασία
 Συνήθως μπορεί να κουράζεστε στην δουλειά περισσότερο από ότι συνήθως, ειδικότερα στις πρώτες εβδομάδες και κατά τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Προσπαθείστε να χρησιμοποιείτε και να αξιοποιείτε όσο καλύτερα γίνεται τα διαλείμματά σας, ώστε να τρώτε και να ξεκουράζεστε.
Μην βιάζεστε να επιστρέψετε στο σπίτι και να ασχοληθείτε με τις οικιακές εργασίες. Ζητήστε την βοήθεια του συντρόφου σας ή ενός μέλους της οικογένειάς σας και αν είστε μόνες μειώστε την ένταση των οικιακών εργασιών στο ελάχιστο και κοιμηθείτε όσο νωρίτερα γίνεται. 
Πηγή: http://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/pages/your-health-at-work-pregnant.aspx