Οι καλύτερες ασκήσεις γυμναστικής για το σπίτι

Αναζήτηση

Οι καλύτερες ασκήσεις γυμναστικής για το σπίτι

Είναι προφανές ότι δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να έχουμε συνδρομή σε ένα κοντινό γυμναστήριο ή κέντρο άσκησης. Είτε αυτό οφείλεται στην έλλειψη χρόνου είτε στους οικονομικούς περιορισμούς, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι προτιμούν να γυμνάζονται στο σπίτι.

 Ακολουθώντας ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε και να υποκαταστήσετε το γυμναστήριο.

Όμως, υπάρχουν ορισμένες προετοιμασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν. Η πρώτη είναι ο χώρος γυμναστικής. Θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν ειδικό χώρο στο σπίτι όπου θα γυμνάζεστε. Δεν είναι απαραίτητο αυτός ο χώρος να καταλαμβάνει ένα ολόκληρο δωμάτιο.

 Πολύ σημαντικό είναι ο χώρος αυτός να αερίζεται καλά και να έχει σωστό κλιματισμό καθώς και αρκετό χώρο ώστε να διευκολύνονται οι κινήσεις σας. Το να υπάρχει ένας ολόσωμος καθρέπτης είναι ένα πλεονέκτημα αλλά δεν είναι απαραίτητο, όπως και για τα εξειδικευμένα όργανα γυμναστικής.

 Ορισμένες από τις καλύτερες ασκήσεις γυμναστικής που γίνονται στο σπίτι δεν απαιτουν την ύπαρξη ειδικών οργάνων. Εάν αυτό είναι δυνατόν, προσπαθήστε να συνοδεύτε τη γυμναστική σας με μουσική. Η μουσική προκαλεί ψυχική και πνευματική ευεξία αλλά και λειτουργεί ως αντιπερισπασμός στη κούραση της εξάσκησης.

 Θα πρέπει να θέτετε έναν στόχο για τον εαυτό σας.

 Είτε θέλετε να χάσετε βάρος ή απλώς να διατηρήσετε ένα υγιές σώμα, θα πρέπει να δημιουργήσετε μία λίστα του προγράμματος γυμναστικής το οποίο σκοπεύετε να πραγματοποιείτε τακτικά. Το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να τηρείται όσο το δυνατόν καλύτερα, και είναι χρήσιμο το πρόγραμμα γυμναστικής να γίνει μία συνήθεια και μέρος του καθημερινού σας προγράμματος – ίσως και τοποθετώντας το σε συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα.

 Ακολουθούν ορισμένες από τις καλύτερες ασκήσεις γυμναστικής για το σπίτι: σκουότ, πουσάπς, άλματα, stepping και stretching. Τα σκουότς πραγματοποιούνται με το άνοιγμα των ώμων και την πλάτη σε ευθεία στάση. Στη συνέχεια λυγίζετε τα γόνατα σας και χαμηλώνετε κάθετα ολόκληρο το σώμα σας.

 Για να κάνετε pushups τα χέρια σας θα πρέπει να στηρίζουν το 70% του σωματικού σας βάρους. Τα σετ αλμάτων πραγματοποιούνται συνήθως με 20 άλματα άνα σετ και 4 με 5 σετ συνολικά.

 Τα στεπς είναι μία πολύ καλή άσκηση, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί και αυτοσχεδιαστικά. Εάν δεν διαθέτετε ειδικό στρώμα, μπορείτε να ανεβοκατεβαίνετε τη σκάλα του σπιτιού σας.

Το stretching ή τέντωμα των μυών πραγματοποιείται συνήθως κατά την αρχή της εκγύμνασης ως το καλύτερο μέσο προθέρμανσης. Επίσης, είναι το τελευταίο στάδιο της γυμναστικής σας ώστε να χαλαρώσουν οι μύες σας και να αποφύγετε τραυματισμούς και ατυχήματα.

 

http://www.looplane.com/lifestyle/diet-fitness/your-gym-alternatives-best-home-exercises/