Όσο πιο πολύ σεξ κάνετε… τόσο πιο έξυπνοι γίνεστε

Αναζήτηση

Όσο πιο πολύ σεξ κάνετε… τόσο πιο έξυπνοι γίνεστε

Τι άλλο θέλετε να ακούσετε για να το ρίξετε… στο σεξ; Η επιστήμη απεφάνθη! Το σεξ εκτός από το ότι βοηθά στην καταπολέμηση του στρες και αποτελεί μια πολύ καλή σωματική άσκηση για να καίτε περιττές θερμίδες, ενισχύει και την εξυπνάδα!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που έγινε σε ποντίκια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το σεξ αύξανε σημαντικά τη δημιουργία νευρώνων μέσα στον ιππόκαμπο, περιοχή του εγκεφάλου η οποία είναι υπεύθυνη για το σχηματισμό της μακροχρόνιας μνήμης.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ όταν τα ποντίκια σταματούσαν να κάνουν σεξ αυτό είχε μια πτωτική επίδραση στην εξυπνάδα τους.

«Ανακαλύψαμε ότι παρόλο που υπήρξε παραγωγή νέων νευρώνων, οι γνωστικές ικανότητες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του πειράματος μειώνονταν όταν τα ποντίκια υποβάλλονταν σε μακρές περιόδους αποχής από τη σεξουαλική δραστηριότητα» είπαν χαρακτηριστικά.

Η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα έχει ως αποτέλεσμα να «κατακλύζεται» ο εγκέφαλος με οξυγόνο.

Με τους επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ συμφωνούν και συνάδελφοί τους από το πανεπιστήμιο Konkuk της Νότιας Κορέας, οι οποίοι επισημαίνουν σε έρευνά τους ότι το σεξ αυξάνει τις διανοητικές λειτουργίες.

Η σεξουαλική δραστηριότητα ρυθμίζει τη δημιουργία των νευρώνων στην περιοχή του ιππόκαμπου στον εγκέφαλο, δρώντας ενάντια στις επιζήμιες λειτουργίες που προκαλούνται υπό ακραία πίεση και στρες.

Τα μεγαλύτερα ζευγάρια που είναι πιο δραστήρια σεξουαλικά, έχουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας, κάτι που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, ανέφερε δημοσίευμα του περιοδικού Glamour που επικαλείται η MailOnline.

Την επόμενη φορά λοιπόν που το άλλο σας μισό θα σας πει ότι έχει πονοκέφαλο… θα ξέρετε τι να του απαντήσετε!