Τα οφέλη του σεξ

Αναζήτηση

Τα οφέλη του σεξ

Πέμπτη 24/05/12

 

Ιατρικές έρευνες ανά τον κόσμο έχουν αποδείξει πόσο ευεργετικό είναι το σεξ για τον οργανισμό μας. 

Σαν μια έντονη δραστηριότητα βοηθά στην καύση θερμίδων  (μέχρι και 150 θερμίδες μέσα σε μισή ώρα) αλλά και αποτελεί  μια από τις καλύτερες ασκήσεις για την καρδιά αφού συνδυάζει την άσκηση με την ευχαρίστηση. 

Το πανεπιστήμιο Queens στο Belfast της Ιρλανδίας πραγματοποίησε μια μελέτη στη οποία αναφέρει πως το σεξ τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετό για να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού. Το ίδιο ακριβώς αναφέρει και η δημοσιευμένη έρευνα  στο Journal of Epidemiology and Community Health. Το σεξ δυο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο εμφράγματος. 

Άλλες έρευνες αποδεικνύουν πως την στιγμή του οργασμού, γίνεται παραγωγή οξυτοσινών,  χημικών ουσιών που βοηθούν στην ανακούφιση όλων των κοινών πόνων όπως για παράδειγμα του πονοκεφάλου. Η ίδια χημική ουσία, η οξυτοσίνη,  λειτουργεί και ως ένα φυσικό ηρεμιστικό βοηθώντας μας να απολαύσουμε έναν καλό ύπνο ή να αντιμετωπίσουμε τυχόν δυσκολίες σχετικά με αυτόν. 

Ακόμη, πρόσφατη έρευνα αναφέρει το σεξ ως ένα ισχυρό αγχολυτικό μιας και καταφέρνει να μας ηρεμεί και να μας χαλαρώνει, διώχνοντας το άγχος.  Στην Σκωτία πραγματοποιήθηκε μια μελέτη η οποία αναφέρει  πως οι συμμετέχοντες που ήταν πιο σεξουαλικά ενεργείς, ήταν πολύ πιο ικανοί να αντιμετωπίσουν  μια στρεσογόνο κατάσταση, σε σχέση με αυτούς που απείχαν.

Παράλληλα επιστημονικές έρευνες  αναφέρουν και την παραγωγή μιας άλλης ουσίας ,της  ιμμιουνογλομπουλίνης Α ή IgA. Πρόκειται για ένα αντίσωμα που αυξάνεται η παραγωγή του από τον οργανισμό εάν κάνουμε σεξ μια με δυο φορές την εβδομάδα και το οποίο προστατεύει  από μολύνσεις όπως το κοινό κρυολόγημα και την γρίπη.

Πέρα από την βελτίωση της υφής των μαλλιών και του δέρματος με την αύξηση των οιστρογόνων κατά τη διάρκεια του σεξ, η έκκριση της ορμόνης DHEA κατά τον οργασμό βοηθά στην επιδιόρθωση των ιστών του δέρματος, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού μας και ενισχύει τη νοητική μας λειτουργία. 

Τέλος, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει μια ορμόνη η οποία βρίσκεται μόνο στο σπέρμα, η προσταγλανδίνη, η οποία βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών της γυναίκας και στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης κάποιας ψυχικής νόσου.

Πηγή: http://women.gr.msn.com/