Οι λόγοι που κάνουμε σεξ

Αναζήτηση

Οι λόγοι που κάνουμε σεξ

Οι άνθρωποι κάνουν σεξ για πολλούς λόγους και σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις. Μπορεί να αποτελεί μέρος μιας μακροχρόνιας σχέσης, το ζητούμενο στη σχέση μιας βραδιάς ή κάτι ανάμεσα σε αυτά τα δυο. Ένας τρόπος για να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε αυτούς τους λόγους είναι να κατηγοριοποιήσουμε το σεξ σε καθαρά σωματικό, καθαρά συναισθηματικό ή το σεξ που περιλαμβάνει και το σωματικό και το συναισθηματικό κομμάτι με σκοπό το δέσιμο του ζευγαριού.

Το καθαρά σωματικό σεξ πηγάζει από την επιθυμία για σωματική ικανοποίηση.  Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κανένα νοητικό ή συναισθηματικό δέσιμο με τον παρτενέρ.

Το καθαρά συναισθηματικό σεξ είναι το σεξ το οποίο πηγάζει από την ανάγκη για συναισθηματική κάλυψη. Αυτή η ανάγκη μπορεί να καλυφθεί συχνά και με την απλή τρυφερότητα.

Το τρίτο είδος του σεξ έχει κίνητρο την επιθυμία για σωματική αλλά και συναισθηματική επαφή. Καλύπτει τις συναισθηματικές ανάγκες, την σεξουαλική απόλαυση και δίνει την αίσθηση ενός ισχυρού δεσίματος ανάμεσα στο ζευγάρι. Αυτή είναι η γνήσια μορφή της ερωτικής πράξης, έχοντας στο μυαλό μας πως οι ερωτικοί σύντροφοι είναι συντονισμένοι ο ένας με τον άλλο σε κάθε στιγμή και σε κάθε κίνηση τους.

Συχνά οι άνθρωποι μιλούν για αυτού του είδους το σεξ ως το ιδανικό μοντέλο, το ποιο θα πρέπει τα ζευγάρια να κάνουν. Ενώ είναι μια σημαντική και όμορφη εμπειρία, δεν είναι ο μόνος τρόπος για “καλό” σεξ. Δεν θα πρέπει να μειώνετε ο ρόλος του καθαρά σωματικού ‘η καθαρά του συναισθηματικού σεξ. Η αλήθεια είναι πως το ζευγάρι δεν μπορεί πάντα να αισθάνεται το ίδιο, είτε συναισθηματικά είτε σωματικά, όσον αφορά στη διαδικασία του σεξ. Πολύ συχνά ένας από τους δυο παρτενέρ είναι περισσότερο ερεθισμένος σεξουαλικά ή ικανοποιείται σεξουαλικώς περισσότερο από τον άλλο.

Έχοντας αυτό το μυαλό μας, είναι σημαντικό να σημειώσουμε δε πως δεν θα πρέπει να επιμένουμε μόνο στο καθαρά σωματικό ή συναισθηματικό σεξ. Όλοι έχουν την ανάγκη να νιώσουν συναισθηματικά δεμένοι αλλά και όλοι έχουν ένα σώμα που μπορεί να βιώσει την ευχαρίστηση. Όταν οι άνθρωποι κόβουν μια από αυτές τις δύο ανάγκες και υιοθετούν μόνο μια από τις δύο, τότε συχνά αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα.

Εκείνοι που αποζητούν αποκλειστικά τη σωματική απόλαυση, συγκεντρώνονται εξολοκλήρου στην πράξη και είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν προβλήματα απόδοσης.

Ενώ όσοι ενδιαφέρονται μόνο για συναισθηματικό σεξ υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης ή ερεθισμού. 

Πηγή: http://blogs.webmd.com/art-of-relationships/2012/06/balancing-your-sexual-motivation.html