Για ανυπόστατους ισχυρισμούς στις κρέμες αντιγήρανσης κατηγορεί τη L'Oreal, ο FDA

Αναζήτηση

Για ανυπόστατους ισχυρισμούς στις κρέμες αντιγήρανσης κατηγορεί τη L'Oreal, ο FDA

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προειδοποιεί την L'Oreal, τη μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών παγκοσμίως, ότι πρέπει να σταματήσει να διαφημίζει προϊόντα περιποίησης δέρματος με ισχυρισμούς που παραπέμπουν σε φαρμακευτικά σκευάσματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, η Lancome USA, που ανήκει στην L'Oreal, υποστηρίζει ότι ορισμένες από τις κρέμες της «μπορούν να ενισχύσουν τη δράση των γονιδίων» ή «προάγουν την κυτταρική ανάπλαση» για τη μείωση των σημαδιών της γήρανσης.

Ορισμένα τέτοια προϊόντα που αναφέρονται στην επιστολή είναι: Genifique Repair Youth Activating Night Cream, Absolute Eye Precious Cells Advanced Regenerating και Reconstructing Eye Cream.

Η Lancome περιγράφει την Genifique Repair cream ως «την πρώτη κρέμα νυκτός που ενισχύσει τη δράση των γονιδίων». Η εταιρεία επικαλείται μάλιστα in-vitro δοκιμές σε γονίδια.

Οποιοδήποτε προϊόν που έχει στόχο να επηρεάσει την δομή ή λειτουργία του ανθρώπινου σώματος θεωρείται «φάρμακο» σύμφωνα με τον FDA, όπως αναφέρεται σε προειδοποιητική επιστολή που έχει αναρτηθεί και στην ηλεκτρονική σελίδα του οργανισμού.

Οι εταιρείες δεν επιτρέπεται να πωλούν φάρμακα στις ΗΠΑ, χωρίς να έχουν αποδείξει στις γνωμοδοτικές επιτροπές του FDA ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Η γαλλική L'Oreal απαντά ότι πάντα συμμορφώνεται στις συστάσεις και τους νόμους. «Είμαστε ενήμεροι της επιστολής του FDA προς την θυγατρική μας Lancome και θα απαντήσουμε στις ρυθμιστικές αρχές με τον ανάλογο τρόπο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν η εταιρεία δεν συμμορφωθεί στις συστάσεις του FDA, ο τελευταίος θα προβεί σε κυρώσεις, όπως απαγόρευση πώλησης των επίμαχων προϊόντων και πρόστιμα προς τους παραγωγούς και διανομής τους.

 

health.in.gr