5 λόγοι για να παρακολουθείτε την ωορρηξία σας

Αναζήτηση

5 λόγοι για να παρακολουθείτε την ωορρηξία σας


1. Ο κύκλος μπορεί να αλλάζει από μήνα σε μήνα.

Η διάρκεια ενός φυσιολογικού έμμηνου κύκλου κυμαίνεται από 28 έως 36 ημέρες περίπου. Οι διακυμάνσεις αυτές βασίζονται σε μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών ρυθμών του σώματός σας, των επιπέδων του άγχους, της αύξησης ή απώλειας βάρους. Η παρακολούθηση του κύκλου σας μέσω τεστ πρόβλεψης ωορρηξίας (OPKs), η μέτρηση της βασικής θερμοκρασίας του σώματος (BBT) και η εξέταση τραχηλικής βλέννας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου κύκλου.

2. . Όλοι οι κύκλοι δεν είναι ίδιοι.

Ακόμα και αν μια γυναίκα έχει περίοδο κάθε 28 ημέρες χωρίς καμία απόκλιση, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα έχει ωορρηξία ακριβώς στα μέσα του κύκλου της. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες με κύκλους των 28 ημερών μπορούν να έχουν ωορρηξία οποιαδήποτε ημέρα, από την 12η  έως την 16η ή περιστασιακά, μπορεί να μην έχουν και καθόλου.

3. Γόνιμη μόνο για 24 ώρες.

Όταν έχετε ωορρηξία, είναι περίπου 24 ώρες πριν το ωάριο εκφυλιστεί και απορροφηθεί από το σώμα σας. Η γονιμοποίηση πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός αυτής της περιόδου. Ωστόσο, το σπέρμα, το οποίο ζει για τρεις έως τέσσερις ημέρες, μπορεί να κάνει οκτώ ώρες ή και περισσότερο μέχρι να κολυμπήσει ως τον τράχηλο της μήτρας και να βρει το ωάριο. Η παρακολούθηση του κύκλου σας, βοηθά στο να προβλέψετε πότε θα έχετε ωορρηξία τουλάχιστον 24 έως 36 ώρες εκ των προτέρων, δίνοντάς έτσι περισσότερο χρόνο στο σπέρμα να ξεκινήσει  το ταξίδι του.

4. Μπορεί να έχετε μικρή ωχρινική φάση.

Το δεύτερο μισό του εμμηνορροϊκού κύκλου σας, από την ημέρα που είχατε ωορρηξία και την επόμενη περίοδο σας ,ονομάζεται ωχρινική φάση. Αν και η φυσιολογική διάρκεια αυτής της φάσης είναι 12 έως 16 ημέρες, για μερικές γυναίκες είναι πολύ βραχύτερη. Ένα γονιμοποιημένο ωάριο χρειάζεται 10 ημέρες για να φθάσει στη μήτρα και να εμφυτευτεί. Αν η ωχρινική σας φάση διαρκεί λιγότερο, θα χρειαστείτε φαρμακευτική αγωγή για να την αυξήσετε ώστε να μπορέσετε να μείνετε έγκυος.

5. Η τραχηλική βλέννη μπορεί να βοηθήσει ή να εμποδίσει.

Η βλέννα του τραχήλου της μήτρας (το κολπικό έκκριμα που συνοδεύει την ωορρηξία) διαφέρει σε εμφάνιση και σύσταση. Προκειμένου να παρέχει ένα γόνιμο περιβάλλον για το σπέρμα, η βλέννα θα πρέπει να έχει τη σύσταση όπως το ασπράδι του αυγού: καθαρή, ολισθηρή και ελαφρώς ελαστική. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τη τραχηλική βλέννα σας την διάρκεια που βρίσκεστε σε ωορρηξία, διαφορετικά, ακόμη και αν έχετε ωορρηξία στο σωστό χρόνο, το σπέρμα μπορεί να μην μπορέσει να φτάσει το ωάριο τη στιγμή που πρέπει.

http://health.howstuffworks.com/pregnancy-and-parenting/pregnancy/fertility/five-reasons-to-monitor-ovulation.htm